top of page

Ontwikkelen is het ontdoen van de wikkels der ingewikkeldheden


Jaren geleden kwam ik een prachtige quote tegen; namelijk deze:

Ontwikkelen is het ontdoen van de wikkels der ingewikkeldheden


Iedereen heeft wel eens te maken met periodes waarbij je tegen een blokkade aanloopt en niet weet hoe je dit kunt veranderen. Dat is soms flink ingewikkeld 😊

Door hier samen met mij naar te gaan kijken krijg je de handvatten om de ingewikkeldheden te transformeren. Een geweldig proces waarbij jij jezelf ontwikkeld en in je kracht gaat staan op die punten waar je eerder in vast liep.

Wanneer kies je nu voor zo’n persoonlijk ontwikkel traject?

Dat is geheel afhankelijk van jezelf, wanneer jij opbouwende hulp wilt om anders om te gaan met dat waar je tegenaan loopt.
Hieronder een aantal voorbeelden van mensen die vanuit een werksituatie bij mij een ontwikkel traject zijn ingegaan:

- Ik heb moeite met grenzen aangeven en “nee” te zeggen. Hierdoor sta ik altijd voor iedereen klaar maar krijg ik veel meer op mijn bordje dan ik eigenlijk aan kan. Ik heb hierover een gesprek met mijn leidinggevende gehad en deze wil mij graag ondersteunen door een persoonlijk ontwikkeltraject aan te bieden.


- Ik zit zo veel in mijn hoofd en denk zo veel dat ik er moe van wordt. Wat zou het fijn zijn om te leren hoe ik hier balans in kan krijgen. Wat zou ik graag die rust willen ervaren. Kon ik mijn gedachten maar even stilzetten.


- Ik vind het lastig om in teamverband te werken en loop regelmatig tegen mijn onzekerheid aan. Ik vraag me af of ik mijn werk goed genoeg doe.


- Er gebeurt zo veel bij mij op het werk dat ik er best gespannen van ben geworden. Ik maak me druk over het reilen en zeilen en over hoe ik mijzelf staande kan houden. Zo erg dat ik van zondag op maandag er gewoon slecht van slaap. Hoe kan ik beter met al die onzekerheden om gaan?


Bovenstaande voorbeelden zijn gerelateerd tot werk maar je kunt natuurlijk ook bij mij terecht als je tegen blokkades aan loopt buiten je werkzame leven.

Hoe ziet een persoonlijke ontwikkeltraject eruit?


Een vrijblijvend eerste gesprek zodat we met elkaar kennis kunnen maken en de vraag helder krijgen waarin jij je wilt ontwikkelen.

Is er geen “klik” dan kun je zelf verder op zoek gaan naar een andere coach. Is er een “klik” dan bespreken we hoe een traject voor jou op maat eruit kan zien.

Een traject bestaat uit 7 persoonlijke bijeenkomsten verspreid over 4 maanden.
Dit tijdsbestek is belangrijk omdat je bezig bent met veranderingen die in je leven wilt integreren. Daar is tijd voor nodig. Ik bied alleen trajecten aan die echt op maat zijn dus het kunnen ook minder of meer bijeenkomsten zijn. Dit bepalen we gezamenlijk.

Samen spreken we af wat voor jou prettig is. Meestal vinden een aantal coach sessies in de natuur plaats en een aantal bij mij op locatie.

Ik werk holistisch wat inhoud dat we op verschillende niveaus aan de slag gaan. Alleen met je aandacht in je hoofd blijven gaat niet lukken 😊

Hierdoor krijg je goed inzicht in je blokkades en je reactie hierop zodat je dit bewust kunt gaan veranderen. Deze verandering vind plaats door je krachtbronnen te onderzoeken en deze in de praktijk te gebruiken.

Wie betaalt een persoonlijk ontwikkeltraject?


Je kunt als particulier kiezen voor een persoonlijk ontwikkel traject en dit zelf bekostigen, maar wat vaak voor komt is dat een werkgever een traject aanbiedt aan zijn werknemer.

Waarom? Omdat persoonlijke groei met inzichten en gedragsverandering op de werkvloer een positieve invloed heeft op jou en op het bedrijf. Als werknemers een goede balans hebben tussen werk en privé, zichzelf ontwikkelen waardoor de eigen regie voering wordt opgepakt zal toekomstig verzuim in organisaties verlagen. Werknemers die goed in hun vel zitten zijn van grote waarde in het bedrijfsleven!

De meeste bedrijven weten dit, gaan zorgvuldig met hun medewerkers om en hebben zelfs een “potje” voor individuele training en ontwikkeling.

Meer weten? Neem gerust contact met mij op voor meer informatie en maak een afspraak voor een gratis klikgesprek! Klik hieronder op de link om een afspraak te maken.

Comments


bottom of page