top of page

Inzetbaarheid

Wat als inzetbaarheid betekent dat medewerkers door kunnen werken, ook als er een disbalans ontstaat tussen privé en werk?

Medewerkers inzetbaar houden is afhankelijk van veel factoren, zoals persoonlijke balans, gezondheid, financiële situatie, zingeving, cultuur en visie van een organisatie.
Het is zaak om te kijken naar de verschillende factoren, ook privé, om te zorgen dat er een balans is.

 

Mijn einddoel is niet dat alle factoren kunnen worden afgevinkt, maar dat er een balans is voor de medewerkers, waardoor ze zelfstandig een disbalans kunnen opvangen als die ontstaat. 

Ik geloof dat de belangrijkste taak in het proces van inzetbaarheid is,

dat je als werkgever medewerkers begeleidt in hun bewustwordingsproces en persoonlijke ontwikkeling.
Vanuit bewustwording kunnen ze eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen in hun eigen inzetbaarheid. Daarmee hoef je niet meer te bepalen wat goed is voor de medewerker,

maar geeft de medewerker aan wat in zijn geval nodig is.

Ook bij re-integratie, 2e spoortrajecten en outplacement kun je medewerkers begeleiden in hun bewustwordingsproces, zodat ze van daaruit hun kracht kunnen hervinden, met een goed gevoel afscheid kunnen nemen en zelf actief op zoek kunnen gaan naar een functie waarbij ze in hun kracht staan.

Profiteer van mijn twintig jaar lange ervaring in de arbeidsmarkt als re-integratie specialist, loopbaanbegeleider en casemanager bij verzuim.

bottom of page